Podsticajni citati

Fabrikantova veština ne sastoji se, dakle, uvek u tome što će pronaći robe koja donosi najveću dobit. Treba tražiti vrste roba koja će se najviše dopasti publici, i zatim najbolji način da se roba proizvodi. Dakle, treba staviti opštu korist umesto ličnog ćara, da se podigne jedno solidno preduzeće, od koga će prihodi ispuniti sve naše želje.

Henri Ford I, industrijalac, 1924.

Мислим да је за човека најважније да не буде несрећан и да сам не допринесе тој несрећи. То значи да се не треба уплитати у ситуације у којима не можеш да владаш, јер оне увек доносе несрећу.

Оља Ивањицки, сликарка

Да бисте успели у нечему, најважније је да, пре свега, знате шта је то што заиста желите. За испуњење своје идеје и визије морате се залагати свим својим бићем. Последњи делић слагалице јесте план како да се све то спроведе. Без праве визије и искреног веровања у оно што желите, може се десити да никад не будете заиста задовољни оним што постижете или што сте на крају свега постигли.

Милорад Чавић, олимпијски шампион у пливању

Recept za uspeh: budite učtivi, pripremite se da uradite bilo šta što se od vas zahteva, držite se uredno, budite veseli, nemojte biti zavidljivi, budite pošteni prema sebi da biste bili pošteni prema drugima, budite od koristi, interesujte se za svoj posao,  ne sažaljevajte sebe, budite brzi da pohvalite, budite odani prijateljima, izbegavajte predrasude. budite nezavisni, interesujte se za politiku, i čitajte novine.

Bernard Baruh, finansijski magnat, savetnik američkih predsednika

Ако би који од вас (омладинаца) хтео да пође мојим путем па да циљ постигне нека запамти ове моје савете: Прво, мора да има воље и амбиције за поштен рад. Друго, да савесно извршава своју дужност, да би тражио и своје право. Треће, мора имати поуздања у самога себе. Четврто, истрајност у раду без колебања, брзо схватање и брзо решавање сваког проблема, јер време неумитно пролази; и ако човек у младости не постави тачку са циљем који треба да достигне, њега је време прегазило. Свако богаћење без свога труда привремено је.

Милан Вапа, први српски индустријалац хартије

Предузимач (предузетник) је чо­век који је имао идеју да створи предузеће, који је мобилисао има­ње, кредит, личне везе своје и своје породице, који се трудио да се пре­дузеће подигне на нај­бољем месту, на нај­јефтинији и најбољи начин, чије радно време није ничим ограничено и који и када легне да спава и кад седне да руче, или кад оде у шетњу непре­стано мисли о преду­зе­ћу, његовој органи­за­цији и његовом проспе­ритету. То је онај који се стара да предузеће стек­не и очува добар глас. То је на послетку онај чија је судбина везана са предузећем. Цео његов рад везан је за личну иницијативу и лични интерес.

Димитрије В. Љотић, југословенски политичар

Домаћин први рани и последњи леже, а кад сви спавају он бди и у постељи. Други сигурно више раде, али овај ства­ра. Кад дела није било, кад нико о њему није ни сањао, оно је заси­јало у његовој свести као мисао, као искра у тами, и пре него што су други узели да раде ру­кама и ногама, он је грејао душом својом ону мисао, чинио да она расте, љубио  је и љубав­љу вајао, па кад је до­стиг­ла пуноћу узраста, ра­ђао је и предавао дру­ги­ма да је пред њего­вим очима и под њего­вим старањем и по ње­го­вом упутству обра­ђу­ју, да би се у дело оваплотила (претворила).

Димитрије В. Љотић, југословенски политичар

Najvažniji zadatak japanskog direktora jeste da razvije zdrav odnos sa svojim zaposlenima, osećanje da on i radnici dele istu sudbinu. Takve kompanije su najuspešnije u Japanu jer su uspele da stvore osećanje zajedničke sudbine među zaposlenima i onima koji poseduju akcije.

Akio Morita, osnivač i vlasnik kompanije Soni

Компромис је често најоптималније решење сукоба. Компромис је, заправо, највиши цивилизацијски домет у решавању многих облика конфликата. За прихватање компромиса неопходна је зрелост и спремност да се не фиксирамо за наше егоистичне интересе и да водимо рачуна о интересима других.

др Јован Марић, психијатар

Формула за успех? Много рада, без одустајања кад се наиђе на потешкоће, прави људи, а то значи стручни људи, на правим местима и тимски рад, а пре свега добра организација. Породица у првом плану и ослонац у породици.

Нада Момировић, арт директор и власница модне куће Мона, Београд

Ентузијазам значи: цео човек сабран  и упућен на једну страну, без освртања. Кад ум пресуди, и срце заволи, и душа захоће, онда се човек уједињује и као уједињена сила полази на велико дело. А сабран и уједињен човек је велика сила у овоме свету, заиста већа него што и он сам о себи мисли. Ентузијазам је човекољубив.

Епископ Николај

Почињао је обично  један човек, као матица, који је својом светлошћу привлачио к себи друге.

Епископ Николај

 

 

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: +1 (from 1 vote)
Podsticajni citati, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Be Sociable, Share!