5 koraka do uspeha

Bilo da želite da postanete dobar ekonomista, pravnik, direktor neke firme, automehaničar ili pak najbolja domaćica, ono što treba da znate jeste da ćete najviše uspeha postići u onom poslu koji najbolje umete da radite.

Na sam pomen reči uspeh svima je asocijacija na dobro plaćeni posao, uspešnu karijeru, bogate i moćne ljude.

 

Kako do uspeha

 

  1. Verujte u sebe.
  2. Izbegnite strah
  3. Budite kreativni
  4. Mislite pozitivno
  5. Na poraz gledaje kao na pobedu

Ja sam pozitivan, dakle ja mogu.

Dejvid Dž. Švarc

 

  1. Pre nego što otpočnete da radite, što god to bilo, morate znati da je važno imati veru u sebe. Ne smete sumnjati u svoje kvalitete.

Čovek bi trebalo da se zapita kako će mu verovati neko drugi ako on sam sebi ne veruje?

Kada pred sobom imate neki cilj, morate znati da li je on realan ili nije. Ako postoje 6mehanizmi i moguće ga je ostvariti, ne postoji razlog da se plašte da nećete uspeti.

  1. Strah je dobar samo ako služi kao pokretač, kako bismo se zauzeli za nešto što želimo, ako želimo da zadržimo nešto, da uspemo u nečemu, možemo se uplašiti da to ne izgubimo. S druge strane, nije dobro strahovati i plašiti se da nešto nećemo umeti.
  2. Kreativnost je važna u svakom poslu, ali i u životu. Ako svemu prilazite na najbolji mogući način, ako pristupite kreativno, pozitivno, velika je verovatnoća da ćete uspeti.
  3. Optimizam je potrebna i vredna stvar i važno je negovati takav pogled na život i situaciju. Šta god da se dešava oko vas, kakve god brige da vas more, važno je sve posmatrati na način kao nešto moralo da se desi da bi se dogodilo nešto bolje.
  4. Koliko ste puta svedočili situaciji da se iz nečeg lošeg zapravo izrodilo nešto dobro. Ako radite posao koji vam ne odgovara, ako imate partnera koji vas ne čini srećnom osobom ili ako ste u nečemu nezadovoljni, zapitajte zašto ste tu? Napustite sve što vas koči jer to zapravo nije poraz, to je pobeda.

 

Ivana Anđelković

 

Izvor: Blic magazin, nedelja, 21. jun 2020, str.  6-7

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 0 votes)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>