Formula lične ravnoteže

Uvod

 

Šta će pojedinac s „podacima o sebi“ učiniti – zavisio od njega.

Smisao  Formule koju primenjuje autorka Mjuriel Brus Hasbruk da se ti podaci utvrde i korisnik uputi kako da se njima posluži u praktičnom rešavanju svakodnevnih problema. Njome su predočene obe strane psihičke prirode; i pozitivna i negativna. Od nas zavisi kojoj ćemo se strani u životu prikloniti. Tako nam je omogućeno da ispitamo svoje mane, preispitamo akcije i reakcije. Formula nas upućuje kako da se „priklonimo našoj pozitivnoj strani“ – kako da uspostavimo ravnotežu.

 

Predgovor redakcije knjige „Zapisano u zvijezdama?“, Zagreb, 1978.

 

Trenutak rođenja

 

Ljudi veruju da je trenutak rođenja od najveće važnosti, jer se može tumačiti kao indikacija svesnog identiteta pojedinca.

 

Kad su jednog slavnog čoveka upitali koji je najznačajniji događaj u njegovom životu, odgovorio je: „Da sam rođen“.

 

Središnji problem svakog pojedinca je: Ko sam ja? O čemu je tu zapravo reč?

Kada jedinka postaje deo Zemljinog elektromagnetskog polja, s prvim udisajem vazduha dobija i „naboj“ tog polja, psihološko jezgro, zamisao ličnosti koja će se razvijati.

 

Pre mnogo vekova kineska filosofija (Tao) ovako je to izrazila: „U trenutku rođenja svesni se duh utapa u sili vazduha i to postaje životni prostor novorođenog.“ Bliže našem vremenu, veliki psiholog Karl Gustav Jung je tu koncepciju izrazio mnogo jasnije. Posvetivši ceo život proučavanju filosofije, napisao je: „sve što je rođeno ili učinjeno u određenom trenutku, ima svojstva tog trenutka.“

 

Formula desetodnevnog ciklusa (serija o 36 portreta ličnosti – 12×3 –  zapisa o individualizmu) može poslužiti kao vodič u istraživanju života SVAKOG onog ko zna svoj datum rođenja.

B. H. (Muriel Bruce Hasbrouck 1932-1965?)

CosmoEconomics Research  Inc.

 

 

Legenda o tajnom znanju

 

Legenda govori da se oko 1200. godine mala grupa učenih ljudu tajno sastala u marokanskom gradu Fesu, koji je ostao jedno od poslednjih uporišta kulture i civilizacije koja je u to vreme odumirala.

Okupili su se u Fesu da bi razmotrili načine i mogućnosti pomoću kojih bi mogli sačuvati važne spoznaje za koje su verovali da bi ih trebalo spasiti za buduće generacije.

Nakon duge rasprave učenjaci su se saglasili s planom: znanje koje su hteli da sačuvaju nije bilo smelo zapisano običnim rečima…

Mudraci su došli na zamisao da svoje najvažnije doktrine sačuvaju u knjizi slika čija će se kombinacija oslanjati na skivenu harmoniju brojeva.

 

Napomena – post sciptum:

počnite od sebe

 

Pravo proučavanje čovečanstva

počinje od čoveka.

Aleksandar Poup, pesnik

 

p.s. pošaljite nam svoje ime, prezime, e-mail adresu i datum rođenja u formi DD.MM.GG (dan, mesec, godina), uz napomenu: “Moj datum rođenja“,  na:

 

slobodanivosevic@yahoo.com

 

a mi ćemo poslati Vama opis psihološkog tipa kome pripadate (dve stranice), da biste u životu pokušali biti zadovoljniji i uspešniji u materijalnom i duhovnom smislu.

 

Cena opisa ličnosti je svega 590,00 dinara.

Uplatite POSTNET UPUTNICOM u svakoj pošti u Srbiji,

na telefon 069 469 17 00

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 0 votes)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>