Verujem sebi

Mentalno stanje koje kontroliše stvari predstavlja veru u sebe kao manifestaciju svemoći, veru u sebe kao ispoljavanje svekolikog dobra, veru da je univerzalno jedno isključivo dobro, veru u život koji ti jesi, kako bi izvukao izvukao potrebnu ponudu stvari potrebnih za njegovo ispoljavanje na najvišem nivou. Potom dopustite  da stvari dođu. To je sve, ali to je – Bog. To su „uska vrata“. Malo ih prođe, ali svi mogu.

RWEmerson

 

Budite Gospodar

 

Postanite „jedno sa Bogom“ tako što ćete ga priznati za kralja u svojo duši. Slušajte ga u ediktima (= objavama) svoje duše. Kažite, iako na taj načim postajete negativni u odnosu na ono više u vama: „Bože, obavi posao na svoj način!“ . I on će biti obavljen na opšte zadovoljstvo. Niko ne može da podbaci kada zauzme stav ljubavi i poverenja. To bi bio nemogući Bog, te stoga ne-Bog, kada ne bi delovao u ovakvim uslovima.

 

Čovek je sila

 

Ljudska duša poseduje beskonačne mogućnosti. Ljudska duša potencijalno poseduje svu moguću moć.

Čovek je sila koja je u stanju da prevaziđe sva ograničenja i da shvati da je u stanju, kroz izražavanje svoje božanstvenosti, da dominira nad celokupnom prirodom. To će moći čim postane svestan svoje moći. Postoji samo jedna moć, jedan um. Svi fenomeni samo su manifestacije tog jednog. Samosvesna manifestacija tog uma – čovek – jer je on samosvestan, poseduje moć da zahteva poslušnost od svega što ni je samosvesno, da upravlja svime što nije on. Pošto je novac deo svega, a ujedno i kreacija ljudskih misli, podložan je ljudskoj volji.

 

Čovekova vrednost

 

Kada pojedinac postigne svest o sebi, on shvata vrednost Emersonovog saveta:

„Pusti čoveka da sazna koliko vredi i da drži stvari pod kontrolom. Sve ono što postoji u svetu, postoji da bi razvio svest o zametku Boga, što on, čovek, jeste“

 

 

Henri Harison Braun

  Izabrao i upodobio Slobodan Ivošević (63) Stariji Mentor

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 0 votes)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>