Tvoja životna vizija

May 22, 2017 Katarina

Znate onaj osećaj kada postignete nešto što ste BAŠ želeli, i posle toga ste u fazonu, i šta sad?! Kao jel ovo to to, šta ću sad da radim? Ostvarili ste neki svoj san i osećate kako ste izgubili raniji entuzijazam za novim ciljevima, ili ostvarenjima svojih snova. Kako da unesete onu istu strast u neke nove projekte?

 

Lična vizija

U ovome svako od nas može da se pronadje. Postavite cilj, idete ka njemu, ostvarite, i na kraju kažete sebi Jel to sve što postoji?!

Mi ljudska bića uvek trebamo nešto više od ciljeva da nas učini srećnima, to je činjenica. To potvrdjuju svi oni ljudi koji stalno nešto rade i postižu, zaradjuju gomilu novca, a nikad srećni ni zadovoljni, stalno im nešto fali.

Nama ljudima je stalno potrebno da učimo nešto, da rastemo, potrebno nam je da postavljamo izazove ispred sebe i da ih prevazilazimo i najvažnije mi moramo da doprinosimo drugim ljudima oko sebe. To sam naučila posmatrajući svoje roditlje, nikad se ne zaustavljaju, stalno rade i u nekoj akciji su. Pre nisam razmela to, mislila sam da preteruju, dok to nisam prepoznala i u sebi.

Ono što je najvažnije da imamo jeste jasnu i privlačnu viziju sebe u budućnosti. Mora da postoji ta vizija koja nas stalno vuče ka sebi. Svaki cilj koji postavljamo sebi bi trebao da ide u pravcu te vizije, to je nešto kao vaša savršena verzija sebe. Niko ne moze vam reći šta je to, ili kako to izgleda, to sami morate da znate.

Koja je vaša dugoročna životna vizija, šta želite da doživite kroz narednih  5, 10, 25 godina? Koje stvari želite da radite na ovom svetu? Kako želite da utičete na ljude oko vas? Da li kroz vašu porodicu, ili kroz vašu kreativnost ili umetnost? Da li postoji neki problem koji biste želeli da rešite na ovoj planeti ili u svojoj zemlji, jer možda ste baš vi ti koji treba da promenite nešto na bolje. Nikad ne podcenjujte sebe.

Možete da probate i ovu vežbu ako niste baš sigurni kako želite da živite. Zamislite sebe u dalekoj budućnosti u samrtničkoj postelji, mozda vam je to malo čudno i neprijatno, ali potrebno je, jer naš život ovde jeste ograničen hteli vi to da priznate sebi ili ne, jednog dana svi ćemo biti tamo. Dakle ležite tako i vraćate se u mislima na život koji ste živeli, i opišite sebi život na koji biste želeli da se sećate, koje uspomene biste voleli da imate, kako biste želeli da ostanete zapamćeni. Ovo je divna vežba, i vratiće vas sebi i vašoj istinskoj priči momentalno. Ove vežbe će stimulisati vašu maštu i vratiti vas na put vaših snova. Jer ja iskreno verujem da svako od nas ima unutrašnju potrebu da uradi nešto više sa svojim životom, a ne samo da ga puko preživljava, i da je svako od nas ovde sa razlogom.

Ne znam da li vi verujete u Boga, u neke više kreatvne sile, u kosmos ili univerzum šta god, ali ja sam neko koje je otvoren za sve mogućnosti, i uvek se oslanjam na vodjstvo unutar sebe i prihvatam ga kad god sam u nekim situacijama koje su mi izazovi u životu.

Rodjena sam u pravoslavnoj porodici, ali sebe smatram više spiritualnom osobom nego religioznom, medjutim i kad sam bila mala, a i dan danas se obraćam Bogu kad se nadjem u nekoj situaciji kad ne mogu da dokučim šta je najpametnije.

Način na koji i vi to možete da uradite ako to rezonuje sa vama jeste ovim rečima: Boze dao si mi darove, i ja sam ovde da ih iskoristim, pokaži mi najbolji mogući put za to. I samo otpustite, rekli ste, to je dovoljno, i sad samo verujte da ćete primiti odgovor.

Nadam se da će vam služiti..

Love to all!

Izabrao Slobodan Ivošević (63) Stariji Mentor

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 0 votes)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>