Strast snagu daje

Strast je jedna od najjačih emocija koju iskusimo u životu. Ona je srž našeg uspeha i kiseonik naše duše, a ispuni nas kad god se posvetimo nečem što stvarno volimo i smatramo ga ključnim za naš uspeh.

 

Резултат слика за passion

 

Strast znači: imati poleta, zauzeti se za nešto,

 predati se nečemu potpuno.

Marčelo Mastrojani, italijanski glumac

 

Od nas zavisi!

 

Bez unutrašnjeg žara teško je iskoristiti vrednosti koje u sebi nosimo od rođenja. Na krilima nove energije ostvarujemo snove i planove, istražujemo novo i nepoznato, slušamo srce koje od nas traži da se borimo, svakodnevno spremno preuzimamo rizik i dajemo najbolje od sebe onima koji nas okružuju i koje volimo.

Snaga koja dolazi iznutra i upravlja našim postupcima, vatra koja greje misli i tera na ostvarivanje ciljeva… sve je to strast.

Osoba koja život živi „strastveno“ retko je nezadovoljna i nikad joj nije dosadno jer uvek sledi svoje želje, a najčešće ih i ostvaruje.

 

Psihološka samopomoć

 

Ako spadate u osobe koje priželjkuju više strasti u onom što rade, sanjaju ili svakodnevno proživljavaju, preporučujemo ovu korisnu vežbu od samo 5 lakih koraka:

 

 1. Sastavite listu od 15 svojih strasti: ono čime se najradije bavite, nešto što je za vas posebno zadovoljstvo ili spada u bitne faktore vaše sreće.
 2. Odaberite tri najomiljenije stvari.
 3. Nabrojte četiri ili pet osećaja koji se javljaju kod svake od odabranih strasti.
 4. Napišite negativne misli koje vas sputavaju da ih ostvarite.
 5. Smislite način da hobi pretvorite u posao od kojeg može da se zaradi, imajući na umu da su strast i uspeh dva nerazdvojna sastojka.

 

Ključni savet

 

Za kraj ključni savet za unošenje više žara u manje-više jednoličan život: družite se s onima koji uspevaju u svemu čega se dohvate – životna strast je zarazan osećaj!

 

Višnja Marjanović

Izvor: Ilustrovana politika, 2017. Godina

Izabrao i upodobio Slobodan Ivošević (63), Stariji Mentor

 

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 0 votes)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
PODELITE OVAJ TEKST I BLOG SA LJUDIMA KOJI VAM ZNAČE! POMOZITE IM DA UNAPREDE SEBE!

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>