Nema ničega bez entuzijazma

 

Ono što radim najbolje jeste

da delim moj entuzijazam.

Bil Gejts,

osnivač kompanije Majkrosoft

 

Ako analiziramo svoje najplodonosnije periode i razmislimo o tome kakvi smo bili i kako smo se osećali u periodima odličnih rezultata, uvidećemo da je  tada u nama dominirao osećaj podstaknutosti, da smo bili ispunjeni entuzijazmom.

 

Enthusiasm Enthusiasm

 

Moć entuzijazma

 

Entuzijazam predstavlja neku vrstu pozitive magnetne sile koja privlači one koji dođu pod njen uticaj. Njegova moć je ogromna, a nevidljiva. On je kao struja koju ne vidimo, ali i te kako osećamo njeno dejstvo. Dolazi nam iz dubine našeg bića i pokreće točkove mašte. Pomoću njega ljudi uspevaju da i naporan i monoton posao pretvori u neku vrstu igre, jer dosada ima mnogo više veze sa osobom nego sa poslom koji se obavlja.

Entuzijazam ili elan, rečnik definiše  kao snažnu, emotivnu uzbuđenost u vezi sa temom ili aktivnošću koju preduzimamo. Osoba kojom dominira entuzijazam je vrlo strastvena i kreativna, ne oseća sumnju i strah, a takođe ima kontrolu nad svojim čulima.

 

Entuzijazam je oduševljenje

 

Entuzijazam predstavlja snažnu pozitivnu emociju koja je najbolji saveznik našim vizijama na putu u realizaciji ciljeva i postizanja bolji rezultata. Entuzijazam takođe možemo definisati i kao određeno stanje duha, koje nam omogućava da i jednostavne i komplikovane stvari obavljamo sa oduševljenjem.

 

Entuzijazam je strast (= posvećenost)

 

Osoba koja je puna entuzijazma poseduje i veću dozu strasti u sebi, što doprinosi da se i od prosečnosti stvori nadprosečan rezultat. A ono što je možda najvažnije za okolinu jeste da osoba koja je puna entuzijazma zrači i virusno širi ogromnu količinu pozitivne energije, odnosno služi kao agregat i generator za unjenje baterija kod svih onih koji su u njenom dometu i koji žele da prime tu energiju.

Dakle, nesumnjivo je da je entuzijazam životna energija

 

Ključna poruka

 

Imajmo u vidu da su entuzijazam i nedostatak interesovanja gotovo podjednako zarazni. A mi biramo virus kojim ćemo se inficirati.

 

Dragiša Ristovski – D. R. Gilbert

Videti još:

Oduševljavaj se

Zanos je snažna zarazna sila

 

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 0 votes)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>