Saveti za uspeh i napredak u poslu

Osnovne vrednosti na kojima počiva kompanija Daimler su: strast (E), poštovanje (I), integritet (I) i disciplina (A). Moram da kažem da se apsolutno slažem da su to osnove koje treba da poseduje jedan profesionalac (P).

Svima treba da bude jasno da disciplina (A) mora da postoji i red  (A) mora da se zna i poštuje. Poštovanje i integritet u mnogome definišu čoveka onakvim kakav je. Slika o vama je drugačija ukoliko poštujete druge ljude, stojite iz onoga što kažete i realizujete  (P) ono što ste obećali. Što se strasti tiče, dajem joj blagu prednost, pošto smatram da morate da volite ono što radite i da nosite energiju (P) i strast koja motiviše  (I) druge ljude. Bez toga, mislim da nije moguće postići (P) veći uspeh.

Mladima koji su na početku, poručila bih da budu fokusirani (P), teže perfekcionizmu (A), budu posvećeni (E) i imaju jasnu viziju (E)!

Trenirajte i učite sebe strpljenju  (P), biće vam neophodno.

Naučite da slušate  (I) druge i budete objektivni  (A). Čitajte (E) sve što vam padne pod ruku, putujte kad god vam se ukaže prilika.

Na kraju, nikad ne odustajte (P). Budite uporni (P) i ne obazirite se na zlurade komentare. Kad posrnete ili padnete, ustanite, otresite prašinu i nastavite dalje uzdignute glave. Ne dozvolite da vam drugi kažu da nešto nije moguće. Snovi (E) se ostvaruju (P).

 

(Maja Nikolić (31), marketing menadžer kompanije Mercedes-benz Srbija i Crna Gora, The Men, broj 16, april 2010, strana 31.).

 

Menadžersko-liderski kôd koji opisuje gornji iskaz bi mogao biti:

 

 Proizvođač (Paei) ili Osnivač (PaEi) = P(6)+A(3);+E(4);+I(2)

Samoprocenite se i utvrdite svoj menadžersko-liderski kôd odgovarajući na upitnik sa naše  stranice:

www.virtuelnimentor.com

Priredio Slobodan Ivošević (59), Stariji Mentor

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 0 votes)
Saveti za uspeh i napredak u poslu, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>