Tri koraka do ostvarenja želja

 Koji god cilj da ste sebi zacrtali da ostvarite, postoje zajednički ključevi uspeha.

U ubrzanom svetu, gde živimo iz dana u dan s previše obaveza, lako je izgubiti iz vida ciljeve i snove, jer smo opterećeni rutinom koja jaz između onoga što radimo i onoga čemu težimo čini nepremostivim. Dobra vest je da to ne mora biti tako. Možete oblikovati svoje ponašanje tako da dođete do onoga što želite.

Popis onoga što želite

 

Možda zvuči jednostavno, ali lista onoga što želite u životu može biti jedan od najtežih zadataka. Kod kreiranja popisa budite što detaljniji i  konkretniji. Uopštenost će umrtviti i one najpoželjnije ciljeve. Odredite i opišite šta tačno šta je za vas uspeh.

 

Lista načina za postizanje cilja

 

Svaki dobar san ili cilj zahteva plan.

Najbolji plan je onaj koji se sastoji od nekoliko opciija (= mogućnosti) kako biste mogli da izaberete onu koj vam najbolje odgovara.

Razmislite šta morate da uradite kako biste ostvarili svoj, određen cilj.

 

Razbijete ideje u konkretne korake

Veći ciljevi i snovi se retko ostvaruju preko noći, čak i ako nekad izgleda tako.

Postizanje cilja je po pravilu kulminacija (= vrhunac) manjih uspeha koji su sastavni deo velikog cilja. Svaki mali korak koji postignete približiće vas cilju i otvoriti nove opcije. Zbog toga je potrebno da podelite veliki cilj na zadatke. Važno je da izaberete zadatki sebi primerene veličine, da ih prilagodite sebi i svojim sposobnostima. Kada usvojite ovu tehniku ostvarenje svakog novog cilja će vam biti sve jednostavnije, a vaš život sve uspešniji i potpuniji na načine o kojima ste samo mogli da sanjate u svome užurbanom životnom ritmu.

Sretno!

 

Tekst: Samo disciplina vodi do uspeha odabrao i prilagodio

Slobodan Ivošević, Stariji (59) mentor

  

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: +2 (from 2 votes)
Tri koraka do ostvarenja želja, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>