Pretvaranje ideje u novac (zaradu)

Ideja je strana reč. Znači duhovnu sliku, duhovni obrazac i zamisao, koji se ni jednim način čulom ne može shvatiti, – ali koju zamisao mi želimo da ostvarimo u obliku koji je pristupačan našim telesnim čulima.

Ideja je unutrašnji oganj koji plamti u duši.

Za potpuno ostvarenje jedne ideje traži se služba toj ideji svim srcem, svom dušom, do požrtvovanosti, do fanatizma, čak.  Samo 100% uverenja daje 100% uspeha.

Ideje su plod vašeg razmišljanja. Koristite tri načina da materijalizujete i razvijate svoje ideje.

1. Ne dozvolite da Vam ideje pobegnu. Kada imate  ideju, zapišite je.

2. Preispitujte svoje ideje.

3. Negujte i hranite svoju ideju. A kad dođe čas – realizujte je.

 

Oblikujte svoju ideju

Ideje stavite u formu u kojoj se mogu ponuditi i prodati. Jedna ideja napisana ili stavljena u formu slike ili dijagrama ima mnogo puta veću moć prodavanja od ideje predstavljene samo usmeno.

Ideje moraju biti «prodate» nekom: potrošačima, zaposlenima, šefu, prijateljima, kolegama iz istog kluba, investitorima. Neko mora «kupiti» ideju; u protivnom nema nikakvu vrednost.

 

Verujte u svoju ideju

Verujte da ideju možete ostvariti. Verovanje u ideju (ili rešenje) otvara put ka ostvarenju (= rešenju). Eliminišite iz Vašeg misaonog i verbalnog rečnika reči: «nemoguće», «neće upaliti», «ne mogu to», «ne vredini pokušavati»

 

Budite promišljeno napredni

Ne dopustite da Vam tradicija paralizuje um. Budite napredni u svemu što radite, ali zadržite kritički odnos prema onome što je novo, a sačuvajte sve što valja od starog!

 

U(pitajte) sebe

Pitajte se svakodnevno: «Kako mogu da radim još bolje?». Nema ograničenju za samopoboljšanje.

Upitajte sebe: «Kako mogu da uradim više?». Sposobnost je stanje uma. Koliko možete da uradite zavisi od toga koliko mislite da možete. Sposoban je onaj koji misli da može.

Uspešna kombinacija u poslu (i u životu uopšte) je: Činiti bolje ono što činiš (poboljšati kvalitet tj. valjanost svog proizvoda ili usluge), i činiti više nego što se čini (povećati kvantitet tj. količinu ili obim svog proizvoda.

 

Pitajte pa slušajte

Koristite postavljanje pitanja i slušanje. Dajte sebi mentalni (= umni) podsticaj. Družite se sa ljudima koji Vam mogu biti od pomoći u smišljanju novih ideja, novih načina da se čine stvari. Mešajte se sa ljudima različitog profesionalnog i socijalnog interesovanja.

 

Prema knjizi dr Dejvida Švarca «Tajna misliti na veliko», praksi SPD «Privrednik»  i ličnim iskustvima sastavio Slobodan Ivošević, Stariji Mentor

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: +1 (from 1 vote)
Pretvaranje ideje u novac (zaradu), 6.0 out of 10 based on 2 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>