Život je neprestano prilagođavanje

U životu se moramo prilagođavati ljudima i okolnostima koje stvaraju događaji. To nije stvar izbora nego stvarnosti. Razumni ljudi prilagođavaju se svojoj sredini napisao je Džordž Bernard Šo.

Na svetu je samo promena stalna.

Dobar stručnjak vodiće računa o promenama, prilagođavaće se novim zahtevima, menjući tehniku svoga rada prema novonastalim prilikama, da bi se tako mogao i u izmenjenim okolnostima održati i napredovati. Dobar stručnjak doveka uči. Zdrava fleksibilnost je poželjna u životu i karakteristična je za one koji znaju da donose odluke. – tvrdi dr Teodor Isak Rubin.

Velika snaga leži u sposobnosti savitljivosti i fleksibilnosti, kaže Voren Bafet, poslovni čovek.

I na kraju, važna napomena koja se mora imati na umu kada je u pitanju fleksibilnost – “U prilagođavanju nikad se ne sme ići na štetu poštenja i morala.

 

 

 

POSLODAVCI pri zapošljavanju, u oglasima TRAŽE:

 

otvorenost prema novim ljudima, fleksibilnost (savitljivost), adaptibilnost (prilagodljivost) – sposobnost prilagođavanja promenama, savremenost, prilagođenost timskom radu

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: +1 (from 1 vote)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>