Lojalnost nije slabost nego snaga


Lojalnost
je iskrenost. Iskrenost je istinitost. Istinitost je osnov za sticanje poverenja i poštovanja. Bez poverenja i poštovanja nema dobrih međuljudskih odnosa koji su osnov zajedništva.

Ljudi su društvena bića koja udruživanjem svojih snaga pokušavaju da zadovolje svoje interese – duhovne i materijalne potrebe.

Svaka organizacija se ucelo održava slogom. Organizacija je, dakle, smišljena sloga. Snaga organizacije nadilazi snagu pojedinaca koji rade u organizaciji. To se naziva sinergijskim efektom. Sinergija je više od prostog zbira snage pojedinaca. Jedan i jedan su više nego dva kako prosta matematika pokazuje.

Sloga znači solidarnost, saglasnost o uzajamnoj odgovornosti između članova organizacije. Svest o uzajamnoj odgovornosti je “lepak” koji drži organizaciju u celosti.

Biti lojalan, veran, odnosno odan organizaciji znači ničim ne narušavati njenu slogu na putu ostvarivanja ciljeva, planova i zadataka. Naravno, samo kada su vizija, misija i ciljevi organizacije zasnovani na pravednosti i moralnosti, odnosno etici.

 

POSLODAVCI pri zapošljavanju, u oglasima TRAŽE:

 

lojalnost, odanost i vernost, timski duh, poštenje, ličnost od poverenja, poverljivost, etičnost, pripadnost firmi / kompaniji, sposobnost praćenja vizije, poverljivost, diskreciju, poistovećenost sa misijom i ciljevima, izraženo poštenje i lojalnost


VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: +2 (from 2 votes)
Lojalnost nije slabost nego snaga, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>