Uspeh je čedo tačnosti

Ko ne poštuje svoje vreme, ne poštuje ni tuđe – divna je izreka koju bi svaki čovek trebao zarana, u mladosti da nauči i potom je nosi kroz ceo svoj život u pameti. Jer, kako pripisuju francuskom kralju Luju XIV: “Tačnost je vrlina kraljeva.” Zato svaki čovek može biti kralj ako je tačan i savestan.

To je jedna od glavnih pretpostavki za sticanje poštovanja i ugleda, ali i uspeha u svemu što preduzimamo.

Postoji ekonomija vremena čije nas iskustvo poučava da je vreme veliko i važno naše ekonomsko dobro koje treba pametno rasporediti i mudro iskorišćavati. Jer, dok se gubitak kod drugih ekonomskih dobara jače napregnutim trudom može još i nadoknaditi, kod vremena je takav gubitak otišao u nepovrat i ne može se ispraviti. Izgubljeno vreme, propušteni trenuci, sati, dani, sedmice, meseci i godine, to je najveće raspikućstvo, koje se nikada više ne može nadoknaditi.

Nama lično stoji na raspolaganju samo jedan ograničeni deo večnosti, samo jedan omeđeni odlomak vremena. Pametno rasporediti i mudro iskoristiti taj odlomak večnosti, koji nam kao naš lični život stoji na raspolaganju, najveća je čovečanska mudrost.

 

SPD “Privrednik” Vladimira Matijevića

 

POSLODAVCI pri zapošljavanju, u oglasima TRAŽE:

 

ekspeditivnost, tačnost, preciznost, pravovremenost, poštovanje rokova, sposobnost da se zadovolje postavljeni rokovi, korektnost (jedan slučaj), savesno ispunjavanje svojih zadataka, sposobnost da se radi tačno

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: +6 (from 6 votes)
Uspeh je čedo tačnosti, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>