Odlučna volja – Sreća ljudska zove se: hoću!

Šta god odabrali da hoćemo postoji nešto bez čega nikada i nikako ne možemo uspeti – a to je jedinstvo odlučnosti, misli, osećanja i akcije.

Ljude koji su uspeli u poslu, u društvenom i političkom životu, umetnosti, nauci ili filosofiji, uvek je odlikovala čvrsta odlučnost i sposobnost kontrole uma.
Dokle god je uspeha čoveka, on se može postići samo kroz sistematsku i istrajnu aktivnost, kroz kontrolu želja i usredsređenost uma. To je važilo nekad, važi i sada, a važiće i u budućnosti.

Morate reći: “Hoću.”

Govorite to sebi stalno u mislima ali pokažite i delima. Od tog trenutka se, čak ni za tren, ne kolebajte.

Vaša stalna težnja će uskladiti sa vašim ciljem sve čega se dotaknete. I onda će se ono što ste odlučili, ukoliko pritom nikog ne povredite, vrlo brzo i ostvariti.

Bez sređene i čvrste volje nema napretka.

Odlučna volja i stvara i ruši sve, upravo čini ono što hoće.

Nema strašnije ni neumoljivije sile od odlučne volje. A ta se opet odlučna volja stvara i ona dolazi od dobre volje.

Put ka uspehu nije jednostavna “željica” ka uspehu. Nije ni vapaj: “Oh, kad bih mogao!” Nego je ovo trijumfalno: “ Ja znam kako ću! Ja mogu – i ja ću uspeti!”.

 

POSLODAVCI pri zapošljavanju, u oglasima TRAŽE:

 

volju, rešenost, energičnost, odlučnost, pobednički duh, donošenje odluka, resilliance (brz oporavak od šoka/depresije), sposobnost odlučivanja, pune energije, čvrst karakter

Autori i i izvor: Ernst Vud, SPD “Privrednik” Vladimira Matijevića

 

 

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: +4 (from 4 votes)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>