Veoma je važno verovati sebi

Samopouzdanje je najvažnije – ne samo za pravljenje izbora već i za uspešnu realizaciju odlučenog.

Bez samopouzdanja vera i posvećenost odluci su nemogući.

Naše odluke, to smo mi sami. Ako ne verujemo u sebe ne možemo biti posvećeni svojim odlukama. Ali, uz samopouzdanje – čiji izvor je samopoštovanje – izuzetna postignuća su moguća.

Samopouzdanje se može ojačati – ne samo na površini nego istinski – kada steknemo svest o tome da posedujemo više ljudskih i ličnih kvaliteta nego što nam se čini.To je izvor snage. Poznavanje vlastitog talenta, kvaliteta, sposobnosti i sklonosti, kao i sopstvenih ograničenja, od ogromnog je značaja. Ali, samo ako ih ne zanemarimo i ne zapostavljamo.

Da bismo stekli stvarno samopoštovanje – a otuda i stvarno samopouzdanje – moramo znati i prihvatiti ono što znači biti ljudsko biće.

Voleti druge znači prvo voleti sebe, ali to ne znači biti sebičan.

To znači imati um, telo, osećanja i duh u harmoniji i osećati poverenje i poštovanje za ta četiri aspekta sebe samog

Samopoštovanje i samopoverenje znači imati vere u sebe samog, a voleti sebe samog znači primiti svoje unutrašnje sukobe i sjediniti svoj um, telo, osećanja i duh u jednu celinu.

Autori: dr Teodor Isak Rubin, dr Isak Adižes

 

POSLODAVCI pri zapošljavanju, u oglasima TRAŽE:

 

samouverenost, uverenost u svoje sposobnosti, samopoštovanje, samopoverenje, samopouzdanost, self-assertive (upornost u isticanju svoga prava), pobednički stav, samouveren nastup, agresivan um, sigurne u sebe, “can-do” mentalitet, siguran lični nastup

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: +1 (from 1 vote)
Veoma je važno verovati sebi, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>