PAEI kôd – Postignuće i organizacija (video 3.deo)

Stara poslovica kaže da onaj ko ne radi ne treba ni da jede.

Ljudi to jest pojedinci nemaju izbora – da bi živeli moraju da rade. Tu dimenziju je profesor Adižes u svom akronimu PAEI odredio sa P.

P je proizvod, proizvodnja, postignuće. Dakle, moramo u životu imati neki rezultat ako želimo bilo šta da postignemo što smo sebi odredili u viziji i planovima.

To je dimenzija koju svi mi moramo da ostvarujemo u meri sopstvenih sposobnosti. Dakle P je jedna od ključnih sposobnosti i mi treba da radimo kako bismo sredstva za egzistenciju. No, to nije dovoljno samo po sebi. Može se raditi dobro, može se raditi sistematizovano, organizovano, a može se raditi haotično. Henri Ford I rekao je da se tajna uspeha nalazi u pripremi. I tako dolazimo do drugog slova u akronimu dr Adižesa – početnog slova A, od reči administrirati, upravljati, organizacija, menadžment u osnovi. To se odnosi i na samoorganizovanje.

httpv://www.youtube.com/watch?v=aLglFnMOo8I

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 0 votes)
PAEI kôd – Postignuće i organizacija (video 3.deo), 10.0 out of 10 based on 1 rating
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>