Dobri ciljevi

Ciljevi su «šta» Vaše stvari.

Postoje dve vrste ciljeva. Prva su kvantitativni, uključuje nešto što može da se meri kao što su proizvodnja, prodaja, profit, ili podela tržišta – na primer: «osvojiti 25% tržišta tri godine od danas». Druga vrsta su kvalitativni, obuhvata parametre koji su teži za merenje, kao što je: «poboljšanje kvaliteta života stanovnika Srbije».

Bilo da su kvantitativni, ili kvalitativni, dobri ciljevi pokazuju četiri osobine:

Izazovnost.

Dobri ciljevi zahtevaju borbu da bi se ostvarili. Kada samo težak rad i vera mogu da ih ostvare, oni primoravaju ljude da se napregnu i da se dobro osećaju što je tako.

Malobrojnost.

Ukoliko imate četiri, ili više ciljeva, Vaši će ciljevi biti manje značajni. Što više ciljeva imate, više ćete biti rasplinuti i manje ćete postići.

Inspirativnost.

Dobri ciljevi motivišu, uzbuđuju i stimulišu ljude.

Stabilnost.

Dobri ciljevi ostaju aktuelni oko dve godine. Česte promene sugerišu da neko ne razume konkurenciju, ili ne zna kako da se odnosi prema ljudima. Česte promene prouzrokuju loš radni moral, zbog napuštanja jednog projekta koji tek što je započeo.

Modifikovano iz knjige: Gaj Kavasaki, Prodavanje sna, Global, Novi Sad, 1996.

 

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 0 votes)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>